Komposisi dan struktur lemak susu kambing adalah unik
berbanding dengan susu lembu.
Pembentukan gumpalan yang lebih lembut dan ringan.
Susu kambing secara semula jadi mengandungi oligosakarida yang tinggi
(5 hingga 8 kali lebih tinggi daripada susu lembu). [v]
Kandungan Asid Lemak Rantaian Sederhana yang tinggi (medium chain fatty acids atau MCT) menjadikannya mudah dihadam, dan merupakan sumber tenaga yang lebih baik untuk digunakan oleh badan. [vii]
Susu kambing mengandungi mineral (kalsium, fosforus, kalium, klorida, mangan, iodin, zink, selenium dan magnesium) serta vitamin (A, D, B2, B6 dan B3) yang lebih tinggi berbanding dengan susu lembu. [viii]
Penyusuan susu ibu membekalkan khasiat yang terbaik untuk bayi dan adalah diutamakan apabila keadaan mengizinkan. Penyusuan susu ibu memberikan bayi khasiat yang lengkap untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Diet yang seimbang adalah penting sebelum dan semasa menyusu bayi. Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menyarankan penyusuan susu ibu sehingga enam bulan, dan kemudiannya dilengkapi dengan makanan pepejal sehingga umur dua tahun. Jika anda ingin memperkenalkan rumusan susu ke dalam diet bayi anda, sila dapatkan nasihat daripada doktor atau profesional kesihatan terlebih dahulu. Sila mengikuti arahan penyediaan rumusan susu untuk mengelakkan masalah kesihatan bayi. Dengan klik ‘terima’, anda boleh mengetahui selanjutnya mengenai Baby Steps® BBs-3™, dan bersetuju bahawa maklumat ini hanya disampaikan atas permintaan anda untuk tujuan penerangan sahaja.
TerimaPermohonan Sampel Percubaan anda telah diterima. Sila menyemak emel anda untuk maklumat mengenai jangka masa penghantaran dan maklumat lain yang berkaitan dengan pesanan ini.
TUTUP